Minglekandidat #1
Kommersiell direktør i iteam, Sverre Benjaminsen, har du mulighet til å treffe på Outlook North. Vi har stilt han noen spørsmål slik at dere kan bli litt bedre kjent.
Huskelapp til mingling: Sverre tar med seg masse spennende kunnskap innenfor informasjonsteknologi-siden av den blågrønne næringen. Sverre jobber strategisk opp mot en stor kundebase innenfor havbrukssektoren, hvor han hjelper disse med å effektivisere daglig drift med smarte og innovative løsninger. Vil du snakke om noe som ikke er jobbrelatert, så er Sverre skikkelig glad i å løpe!
Hei, Sverre! La oss bli litt bedre kjent med deg:
Hvor jobber du?
Jeg jobber i iteam (som er et av Norges raskest voksende IT-selskaper, red.anm.) som kommersiell direktør innenfor havbruksegmentet.
Hva gjør du der?
Jeg jobber overordnet strategisk opp mot mange kunder, hvor jeg hjelper dem med å jobbe smartere ved å bruke data for å kunne effektivisere den daglige driften. Herunder beslutningsstøtte- og analyseverktøy – for å hjelpe oppdretteren med bedre lønnsomhet rett og slett. Vi tar med kunden på en reise inn mot digitalisering. Det er utrolig mange nå som er i gang med å putte ting opp i merdene for måling, og der bistår vi med vår ekspertise, it-plattformer og ulike systemer for å samle inn data. På den måten får de full kontroll på hva som foregår i anleggene sine. Kort forklart!
Er det gøy?
Det er en utrolig spennende bransje å jobbe i. Det er både en bransje i stor vekst og en bransje som har en god del utfordringer. Det er her vi prøver å hjelpe til så godt vi kan, slik av våre kunder kan produsere laks på en så bærekraftig og miljøvenlig måte som mulig. Det handler om å produsere proteiner i havet.
Har du en fun fact å dele med oss?
70 % av jordas overflate er hav, men kun 7 % av det blir brukt til å produsere all maten vi spiser – så her har vi ganske mye å gå på. Det er viktig å se på dette i et større perspektiv fremover med tanke på bærekraftig matproduksjon til en økenden verdensbefolkning.
Hva legger du i begrepet blågrønn næring?
Enkelt sagt; aquakultur. Produksjon av laks og torsk, og forsåvidt andre fiskearter. Vi jobber også med hvitfisk, mer tradisjonell fiske som på båt, men i blågrønn næring tenker jeg hovedsakelig på produksjonen som foregår i merder i vann og på land.
Hvilke trender, eller utvikling, ser du i den blågrønne næringen nå?
Den største trenden er at det blir mye mer digitalisert. Du står ikke lenger med en øse og mater fisken – den jobben er flyttet til fôrsenteret, hvor man fôrer laksen fra land ved hjelp av kameraer, infrastruktur, data og it. Dette gjøres slik at laksen får en bedre og mer riktig tilpasset fôring, og miljøavtrykket minsker.
Vi ser også en stor oppblomstring innen torskeoppdrett.
Det skjer også veldig mye spennende innen digital lusetelling og biomassemåling. Nå blir dette mer og mer digitalisert, og det dukker opp flere som leverer teknologiske tjenester som effektiviserer produksjonen.
Når du ikke jobber, hva liker du å gjøre da?
Når jeg ikke jobber, løper jeg. Jeg løper en god del og deltar i en rekke halvmaraton og maraton rundt omkring i verden. Også tilsier alderen min at det er lurt å trene litt styrke, så det gjør jeg også.
Hva har du på øret når du løper?
Det går en del i tech- og løpepodcaster.
Sverres topp 3 Podcast-tips:1. Teknologitrender
2. Shifter
3. I det lange løp
Folk har mulighet til å treffe deg på Outlook North. Hvorfor skal du hit?
Det beste med konferanser er at du treffer nettverket ditt, bransjefolk og kan stifte nye bekjentskap.
Helt til slutt: Har du noen gode mingle-tips?
Sett deg ved et bord der du ikke kjenner noen. Er dere flere som drar, splitt dere opp!